Deze boeken kocht ik op Black Friday bij Voordeelboekenonline
Ik geef mijn geld liever uit bij de boekhandel zelf, maar af en toe doe ik een online uitspatting. Op Black Friday waren de boeken bij Voordeelboekenonline namelijk te koop voor de helft van de prijs. En aangezien de meeste boeken al voor een zacht prijsje te koop zijn (ze zijn immers lichtbeschadigd), werden dat wel hele zachte prijsjes. Deze 8 boeken, inclusief bulletjournal, kocht ik er.
Gesprekken met vrienden – Sally Rooney
Aangezien ik dit jaar zo enorm veel over Rooney zag en las, leek het me tof om een boek van haar te proberen. Ik ga beginnen met Gesprekken met vrienden en kijken of het iets voor mij is, dan kan ik daarna beslissen of ik haar veelbesproken boek Normale mensen nog wil lezen.
Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.
Ver van de boom – Robin Benway
Toen ik een tijd geleden met Monica en Laura van Boekhandel Van der Velde in Drachten sprak, waren ze helemaal enthousiast over dit boek van Robin Benway. Ik heb er al aardig wat recensies over gelezen en regelmatig getwijfeld of ik het boek niet moest kopen. Nu kocht ik ‘m eindelijk écht en ik kan niet wachten om het te lezen.
Wanneer de geadopteerde Grace op zoek gaat naar haar biologische moeder, ontdekt ze dat ze nog een zus en een broer heeft. Haar zus Maya lijkt het prima voor elkaar te hebben in haar adoptiegezin, maar broer Joaquin is nog altijd op zoek naar een familie die hem wil hebben. Alle drie worstelen ze met de vraag: wat bepaalt wie je bent?
Op zoek naar – Ava Dellaira
Het type boek heel-goedkoop-dus-waarom-niet-gewoon-proberen: Op zoek naar van Ava Dellaira. Hoewel haar andere boek, Liefdesbrieven aan de sterren, ook nog ongelezen in mijn kast staat kon ik het weer eens niet laten. Bovendien had ik genoeg redenen om dit boek te kopen (ik praat dit even goed voor mezelf), want 1. het speelt zich af in de jaren ’90 en dat vind ik heerlijk, 2. dit klinkt als een boek voor mij en 3. de cover is prachtig en ook nog eens een hardcover. Ik durf zelfs wel te zeggen dat dit een potentieel favoriet boek kan worden.
Los Angeles, jaren negentig. De 17-jarige Marilyn is op zoek naar vrijheid. Ze telt de dagen af dat ze naar de universiteit kan, om te ontsnappen aan de verstikkende druk van haar moeder. Dan wordt ze verliefd op James, de jongen die beneden haar woont en haar leven draaglijk maakt…
Albuquerque, nu. De 17-jarige Angie is op zoek naar antwoorden. Ze heeft een donkere huidskleur en denkt dat ze veel lijkt op haar vader, die ze nooit gekend heeft. Wanneer Angie ontdekt dat haar moeder Marilyn over haar vader gelogen heeft, reist ze af naar Los Angeles, om eindelijk te ontdekken wie ze is…
De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald
Door Joost van Nerdy Geeky Fanboy zie ik plots overal de boeken van Sarah Moore Fitzgerald. Vooral in de bibliotheek vallen ze me de hele tijd op. Ik nam het biebboek zelfs al een keer mee naar huis, maar ik kwam er niet aan toe om het te lezen. Toch wil ik het wel lezen, heel graag zelfs. Daarom kocht ik nu een eigen exemplaar, zodat ik het ooit oppak en dan echt ga lezen.
Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.
Het business bulletjournal van MUS
Ook kocht ik een bulletjournal. Ik heb nu een journal van de Action en die is best fijn, maar ik merk dat ik mijn journals van MUS mis. Eerder had ik al twee bulletjournals van dit merk – een witte die op deze lijkt en een met een grafische print – en die bevielen me enorm. Ik maakte ze zelfs helemaal vol! De boekjes van MUS vind ik zo prettig omdat de pagina’s lekker groot zijn, er leeslinten inzitten, het papier niet zo spierwit is en je er zelfs redelijk goed in kunt aquarellen.
Zondagskind – Judith Visser
Dit boek van Judith Visser kocht ik een beetje voor mijn moeder en een beetje voor mezelf. Zondagskind is net als bijvoorbeeld Normale mensen van Rooney zo’n boek waar ik onwijs veel goeds over heb gehoord. Dit verhaal van Judith Visser gaat over een meisje met autisme. Visser schrijft vanuit eigen ervaringen, zoals hoe het is om steeds prikkels binnen te krijgen als je autisme hebt en hoe je je kan gedragen in sociale situaties. Ik ben benieuwd.
Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.
Zeb. – Gideon Samson (met illustraties van Joren Joshua)
Zeb. van Gideon Samson heb ik terwijl ik dit schrijf al gelezen, jawel. Dit jeugdboek won dit jaar de Gouden Griffel en mede daarom wilde ik het graag lezen. En ik kan alvast verklappen dat ik het boek heel tof vond. Het is onwijs absurdistisch en in het begin moest ik er flink in komen, maar het is ook heel fantasierijk en grappig. Zo gaat het over een doodgewone klas, waar plotseling een nieuwe leerling bijkomt: een zebra met de naam Ariane. En niemand kijkt ervan op.
Dit is het verhaal van onze klas. Het is het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.
De boom met het oor – Annet Schaap (met illustraties van Philip Hopman
En natúúrlijk gooide ik het tweede boek van Annet Schaap ook in mijn winkelmandje. Ik kon niet anders, want ik werd dit jaar al zo verliefd op haar debuut Lampje. De boom met het oor is wel iets anders, het is bijvoorbeeld een prentenboek en geen leesboek, maar daarom denk ik niet minder mooi. Tel daar de mooie illustraties van Philip Hopman bij op en ik ben al snel verkocht.
Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert…
Dat waren alle acht boeken die ik kocht. Oké, correctie: zeven boeken en een bulletjournal. Ik betaalde er in totaal slechts 36 euro voor. Dat noem ik een goede Black Friday-deal! Heb jij nog iets gekocht op Black Friday (bijvoorbeeld op Amazon.de, waar ook een goede sale was op YA-boeken?)? Laat het me weten in de reacties.
2 reacties
Anneke
Ik vond Normale mensen wel een stuk fijner dan Gesprekken met vrienden. Dus ik hoop dat je die sowieso nog gaat lezen.
Zondagskind is inderdaad prachtig. Heel mooi. 🙂
Ik heb me weten in te houden en heb niks gekocht.
Joost (NerdyGeekyFanboy)
Zo trots dat je de appeltaart van hoop hebt gekocht yasssss!!!! Ik ben nu het boek ook aan het voorlezen aan mijn fangirl, zooo fijn om deze te lezen voor de zoveelste keer haha 🙂 KEEP ME UPDATED ALS JE HEM LEEST!!!