Recensie: Hartstocht (De Royals 3,5) – Erin Watt
Na vijf delen in de Royals-serie van Erin Watt, is er ook nog een extra deel verschenen genaamd Hartstocht. Waar Reed in de eerste drie delen van de serie de hoofdrol heeft en het in deel 4 en 5 over Easton gaat, draait het in dit extra deel om oudste Royal-broer Gideon. Maar dit tussenboek viel nogal tegen, als je het mij vraagt.
Hier gaat Hartstocht over
Twee jaar geleden kostte een misstap Gideon het meisje van zijn dromen. Sindsdien worstelt de oudste Royal-broer met de liefde, ook al denkt iedereen dat hij Savannah al lang vergeten is. Wanneer ze plotseling op de universiteit verschijnt, kan Gideon zich niet meer verschuilen achter zijn stoere voorkomen. Hij is vastbesloten om haar opnieuw voor zich te winnen. Maar Savannah peinst er niet over hem ooit nog een kans te geven.
Verwarrende en onnodige tijdsprongen
Ik had best wat verwachtingen voor deel 3,5. Ik bedoel, als de rest van de boeken tof genoeg zijn om allemaal te lezen, dan zal 3,5 dat ook wel zijn. Maar dat viel tegen. Waarom? Reden 1: de tijdsprongen in het verhaal. We volgen een compleet nieuwe Royal-broer, waar we praktisch niks van weten, en dan wisselt het verhaal ook nog voortdurend qua perspectief én qua tijd. Dat is veel te veel.
‘Op deze van-de-hak-op-de-tak-manier zijn de tijdsprongen vooral irritant, onnodig en erg verwarrend’
Je raakt er als lezer door in de war. Volg je het ene moment nog Gideon in de tijd dat alles oké was tussen hem en Savannah, het volgende hoofdstuk zijn de twee uit elkaar en lees je vanuit Savannahs perspectief. De tijdsprongen hadden erin gekund, maar dan op een andere manier. Op deze van-de-hak-op-de-tak-manier is het vooral irritant, onnodig en erg verwarrend.
Nietszeggende bijpersonages en Gideon als hoofdpersoon
Reden 2: alle bijpersonages. Om het verhaal nog verwarrender te maken, is er ook nog een handjevol nietszeggende bijpersonages. Gideon en Savannah gaan namelijk met allerlei mensen om. Savannah heeft op de middelbare school bijvoorbeeld een groepje populaire meiden waarachter ze zich verschuild, om zelf niet gepest te worden. Als ze net op de universiteit zit, leert ze nieuwe meiden kennen. Allemaal hartstikke leuk voor haar, maar het is too much. Ik kon echt niet onthouden welke vrienden bij wie hoorden en in welke tijd ze met wie omgingen. En zo blijven die bijpersonages dus veel te vlak en nietszeggend, jammer.
‘Gideon komt als personage niet echt lekker uit de verf’
Ook had ik meer van Gideon verwacht. Hij komt als personage gewoon niet echt lekker uit de verf, de diepgang die er bij Easton en Reed wel is ontbreekt. Misschien komt het doordat het boek maar erg kort is, maar toch. Conclusie: dit Royals-deel was het niet voor mij. De tijd en energie die er in de tijdsprongen en de perspectieven is gestoken, ontbreekt in de uitwerking van de personages en het plot. Ik mis het drama en de gekke plotwendingen uit de eerdere delen daarnaast enorm in Hartstocht. Het boek krijgt van mij – helaas – 2 sterren.
Cijfer: 4
Sterren: 2
Heb jij Royals 3,5 gelezen?
Eén reactie
Fleur
Wat jammer dat deze zo tegen valt! Hij staat bij mij nog wel op het lijstje dus ben benieuwd of ik hetzelfde ervaar!